Melisa Sözen (6 Temmuz1985), Türksinema ve tiyatro oyuncusu.
6 Temmuz1985 tarihinde İstanbul’da doğan Melisa Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.
Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2008 yılının yaz sezonunda NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli ve çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu.




Filmografi

2010 Av Mevsimi / Yön: Yavuz Turgul
2008 Paraolar/Yön: Cankat Ergin
2006 Eve Giden Yol / Yön: Semih Aslanyürek
2005 O Şimdi Mahkûm / Yön: Abdullah Oğuz
2005 Cenneti Beklerken / Yön: Derviş Zaim
2004 Okul / Yön: Yağmur Taylan-Durul Taylan
2002 İçerideki / Yön: Ahmet Küçükkayalı
2000 Bana Şans Dile / Yön: Çağan Irmak

Tv Filmleri

2006 Kabuslar Evi: Seni Beklerken / Yön: Cevdet Mercan
2005 Deli Mavi / Yön: Şahin Gök
2004 Kayıp Aşklar / Yön: Veli Çelik
2001 Köçek / Yön: Cemal Şan
2000 Aşk Güzel Şeydir / Yön: Cemal Kavsar

DVD Film

2006 Kabuslar Evi: Seni Beklerken / Yön: Cevdet Mercan

Kısa Film

2006 Bir Portreden Oto portre Çıkartmak / Yön:Rıza Sönmez
2005 Çarpışma / Yön: Umut Aral
2005 İade-i Ziyaret / Cem Karcı
2004 Eski Hastalık / Aylin Eren

Tv

2010 Güneydoğu'dan Öyküler "Önce Vatan"/Yön: Onur Tan/Tv Dizisi/Showtv
2009 Bir Bulut Olsam/Yön: Ulaş İnanç/Tv Dizisi/KanalD
2008 Dünyayı Kurtaran Kadın/Tv Programı/Sunuculuk/NTV
2007 Bıçak Sırtı / Yön: Selim Demirdelen / TV Dizisi /KanalD
2006 Azap Yolu / Yön: Orhan Oğuz
2004 Çemberimde Gül Oya / Yön: Çağan Irmak
2003 Büyümüş de Küçülmüş / Yön: Levent Demirkale
2003 Şarkılar Seni Söyler / Yön: Mesude Eraslan
2003 Şıh Senem / Yön: Kartal Tibet
2002 Asmalı Konak / Yön: Çağan Irmak
2002 Nisan Yağmuru
2001 Yeni Hayat / Yön: Cemal Şan
2000 Baba Evi / Yön: Erden Kral

Müzikal

2002 Deli Dolu
1999 Yedi Kocalı Hürmüz

Reklam

2008 Rozi Reklam Kampanyası
2005 MissBonBon
2004 Mavi Jeans

Clover-Seslendirme

2009 Casus Kızlar


Ödüller

1. Büyülü Fener Film Festivali ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu"
4. Yeşilçam En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu